Halaman

Ahad, 10 Oktober 2010

JELAJAH MENCARI RUMAH SEWA BERSAMA ABANG

hehehhee...skarang nie musim budak2 u aku sebok cari umah sewa... ada je masa kosong..msti kluaQ carik umah sewa... memang agak ssh nk carik umah kosong kt area2 nie.. sebenaQnya bukan ssh pon.. ada je rumah kosong..bnyk plak tu.. tapi xtau dia nk sewa atau tidak..notis pon xletak...rugi je beli rumah...semalam adalah hari aku pulak :
JELAJAH MENCARI RUMAH SEWA BERSAMA ABANG
hehehhe... mula2...kwn2 aku dah pegi survey umah and dah nk amik la umah tu sebagai umah kami2 utk sem depan... so aku pon ajak la abg aku pegi tgk umah tu..

nie la umah 1st kami....

haa...tu la umah 1st kami...umah dia okey...ada 3 bilik..2 toilet...kalau kami2 ddk kt situ..kami lah org 1st yg rasmi...even pakcik umah tu pon xpenah ddk. sewa dia rm400 sebulan...pstu sementara tnggu pakcik umah nie datang..abg aku pon sembang2 la dgn jiran sebelah tu. dia tnya la sewanya brapa...pstu ckp la rm400..dia tekejut biawak...dia kata dia sewa rm280 je.. kalau ikot keadaan memang patot pon rm280 ke rm300 ke kn..sebab rumah biasa je pon.. pstu sembang2 tuu..pakcik umah tu dtg... masok tgk2umah...erm..okey..sbb baru kn... pstu pakcik yg bajet suwoh panggil dia "abang" tu kata dia nk tau keputusan sekarang jugak...dia xnk tau keputusan minggu depan ke...ari rabu ke..khamis ke.. sebab dia kata ramai nk umah nie. pakcik nie bajet gila umah dia goreng pisang panas. benci betul. xtau nk sabaQ. pstu aku..ekin..dayah ngan raihan pon bincang2 laa.. pstu abang datang abang kata..ckp kt pakcik tu yg kami nk umah nie..esk kami bayaQ... padahal...abg aku nk bwk pegi tgk umah laen kt area2 JEMAPOH..JUASSEH... pstu pakcik tu pon okey laa..biasa la bajet umah mcm goreng pisang panas..so..dia xheran sngt laa... dlm on da way pegi carik umah laen tu..abg ckp la yg pakcik tu susah nk bwk bincang...dah la umah dia jauh dr kedai..jauh dr uitm..and jauh dr jln besaQ. abg ckp xberbaloi... so..abg pon rojer2 la kwn dia... pstu jumpa la kwn dia kt jemapoh...CIKGU AZRIE... sngt hepi go lucky orgnya...penat melayan..xlarat nk gelak ddk dgn dia..dia ddk 1 umah dgn abg aku.. dia tnya la aku nk ddk umah bnglo ke.. adeh...dah terkena!!! hahahaha...pstu dia pon bwk la pegi carik... berbekal kn 2 2 org ckgu..abg aku(CIKGU NASA) and abg giler2 (CIKGU AZRIE) kami pon meronda la kt jemapoh tu carik umah sewa. siap pegi umah kwn cikgu azrie tu lg nk tnya pasal umah sewa. sngt terharu... makacih2... pstu ada umah sewa tapi mcm biasa laa..xdak NOTIS!!! (laen kali tlg la letak notis UTK DISEWA dan no.tel skali ye tuan rumah)... pstu kami pon gerak la ke juasseh..sebab kt jemapoh xdpt umah. ada 1 umah tu..rumah dia sngt cntik.. umah kembaQ 2 pintu kowt.. halaman xyah ckp la..besaQ.. ada 3 buah tapi as usual...xdak NOTIS!!! haish...kesian cikgu azrie ngan abg...kejap turun..kejap naik kreta.. sngt2 terharu...pstu ckgu azrie nie pon brhnti la kt 1 kedai snuker kt juasseh..dia tnya pasal umah sewa and...kami pon menuju ke destinasi yg telah di khabarkn... doa2 dpt la kn kali nie...umah memang ada..ang as usual lg... xdak NOTIS!!! but...bila tnya jiran sebelah..alhamdulillah... dia ada no phone tuan rumah tu.. YEAY!!! PENCARIAN BERHASIL~ hehehhee... pstu cikgu azrie tu pon call laa..and paling2 bezznya..rupa2nya rumah tu CLASSMATE CIKGU AZRIE!!!YEAY lagi skali!!!! hahahahhahahaa... so..senang la critakan... ckp2 and ckp..last2
KAMI DAPAT UMAH TUU...
hati yg gembira hnya ALLAH je tau... sebab umah dia okey sngt2 kalau nk di bndingkan umah yg 1st kami tu. dah la lantai bermozac...ada grill...dekat dgn kedai..kira semuanya cukup lengkap..dekat pulak tu dgn uitm.. sangat2 bezz... senang ckp location dia sngt strategik... ALHAMDULILLAH...

nie la umahnya....RUMAH BARU KAMI....

bergrill smpai ke blakang...memang okey la..dah mcm umah sndiri..


dekat dengan masjid... =))

dekat sngt2 dengan kedai..kalau jln kaki..xsempat rasa penat

letih..tapi pencarian kami amat2 berbaloi-baloi... slmt la cikgu azrie kwn abg tu org negeri sembilan..dah tu kwsan juasseh tu kmpung dia pulak tu.. org2 kt situ kenal la dia.. so..sngt2 la berterima kasih kepada abg sy dan jugak kwn abg sy..CIKGU AZRIE... berteman kan myvi VIP abg aku..last2 kami dpt umah sewa terbaik dgn sewa yg sngt BERBALOI-BALOI!!!


myvi VIP terbaik bwk kami ronda juasseh carik umah sewa..hehehhee

so..kami xpyh la nk ssh pk pasal umah lagi.. bole la tumpu kn kt stdy..dah nk final dah..lg 2 mnggu lebih je lg...
lagi skali sngt2 berterima kasih ABANG n CIKGU AZRIE =)

p/s = ddk umah tu...pndai2 la bwk diri...umah tu abg ngan kwn abg aku yg carik..kalau apa2 bnda jadik..mereka la yg bertanggungjwp...dah la org kenal kwn abg aku tu... RUMAHKU SYURGAKU... aku sngt2 xsuka org xbersyukur!!!!

1 ulasan:

  1. Hye...awak still stay umah kat sini ke?
    Blh tahu ada lg x umah kosong?
    Klau blh mnta contact sy.. 019-4930840

    BalasPadam