Halaman

Selasa, 31 Ogos 2010

my BB : )


yeah...aku kembali~
hehehhehee...entry lepas kn dah ckp nk share ckit pasal ahli group BB a.k.a BIG BANG kn..
so..aku akn tunai kn la... walaupon tgh seronoh study bacteriology yg berapa bnyk ntah bacteria aku kna ingat.. tapi...disebabkn dah pedih mata aku merenung buku so...update blog jap.
lps nie smbung balik ye... ok2..berbalik kepada BIG BANG... haa...dlu aku nie memang xtau ape ntah BIG BANG nie kn.. dgQ kwn2 je la crita...senang ckp aku nie buta terus la bab PENYANYI KOREA nie kn.. pstu satu ari tu..aku dgQ housemate aku bukak lagu
GARA GARA GO~
aku terus jatuh hati..jatuh jantung bagai la... terus search pasai BIG BANG nie haa...bukan senang aku nk gila mcm tu.. BIG BANG je dpt...kuikuikui... tetiap ari msti bukak lagu BIG BANG nie... smpai dah ingat step diorang menari..sape nyanyi lepas nie.. semua dah hafal.. smpai dah terbayang2 kt mata nie.. aish..ape kes?? selamat bukan kes polis... huhuhu~
skarang nie kegilaan aku ngan BIG BANG semakin menjadi dan bertambah subuh di hati. semua bnda pasal BIG BANG nie aku nk upload.. parah betoi.. mak ooiii..bnyk mengarut nie.. jom2 aku crita pasal ahli group BIG BANG nie plak...

1. SEUNGRI

haa...yg nie aku tgk muka dia skali je aku dah suka...sebab...comel kowt... dah la baju dia pakai semua smart~ so..apa boleh buat kn...
nie ha ckit pasal seungri :
real name = LEE SEUNG HYUN
stage name = SEUNG RI.. V.I
position = VOCALIST
tarikh lahir = 12 DEC 1990

tinggi = 176 cm






2. G-DRAGON (GD)
nie pon comel gak...i like~ hahahhahahaa..semua suka la...nie pasal GD plak...
name = KWON JI YONG
tarikh lahir = 18 OGOS 1988
position = leader/main rapper
tinggi = 177cm
stage name = G DRAGON



3. T.O.P
yeah..."I'M THE MAN...TOP"... i like....hahahhahahhaaa... tak hnsem pon kalau skali tgk tapi kalau dah berkali2 tu mcm smart la plak kn... TOP cool kowt~
name = CHOI SEUNG HYUN
tarikh lahir = 4 NOV 1987

position = RAPPER
stage name = T.O.P
tinggi = 181 cm


4. TAEYANG
hohohoho...smart jgk mamat nie... like~ semua like laa... semua aku nk laa.... hahahahhahahaa... aku nk bedal semua... pdn ngan muka sapa suwoh tnjuk lg BIG BANG kt aku...
name = DONG YONG BAE
tarikh lahir = 18 MAY 1988
position = VOCALIST
stage name = TAEYANG
tinggi = 174cm






5. DAESUNG
haa...yg nie xtau nk komen ape..hohohoho...jht betoi...yg nie aku xjmpa lg apa istimewa dia kt mata aku nie.. maaf la ye DAESUNG...ahhahahhaa...
name = KANG DAE SUNG
tarikh lahir = 26 APRIL 1989
position = VOCALIST

stage nam
e = D-LITE
tinggi
= 178cm









i like....semua like laa...tu pasal diorang srba sikit.. sblum aku menutup kn blog aku nie dgn "adiiooozzz"..nk share skit gm
baQ2 BIG BANG ckit..sikit ke?? hehhehee




















oh....sangat TERSENTUH

setelah berkurun lama aku tidak mengeluarkan post..dan AKHIRNYA!!!! ber'post' jgk~
*chooppp...ada ke ayat ber'post'??
hahahhahhaaa.. argh..lntak la kn... ruang aku..suka ati la
sebanaqnya bkn mls nk update blog tapi busy cari bahan...
cewah..bajet bagus je...
dah2...berbalik kepada tajuk atas tu haa...
OH...SANGAT TERSENTUH!!

apa yg nk disentuh sngt tu??
mari..saya bawak anda2 semua menyentuh video ini :
*ayat xbole blah...


video

tersentuh x?? msti la sntuh kalau xmcm mna nk tgk video kn kalau x sntuh mouse or touch pad tu....hohohoho~
sebenaqnya..just nk kongsi ke'best'san video HARU HARU dari kumpulan BIG BANG nie je...
sngt2 best~
enjoy!!!!
nnti aku update pasal ahli group dia yg hepi giler tu plak...
addiiioooozzzz~

Jumaat, 13 Ogos 2010

KELEMBUTAN dalam KEGANASAN

haa...dah la lama tak update blog kn..tetiba buat post baik punya tajuk...
apakah!!!!

KELEMBUTAN dalam KEGANASAN...
mksudnya???
erm...disamping keganasan masih ada terselit sifat kelembutan seseorang individu...
disebabkan aku ini seorang perempuan..maka..khas utk perempuan laa...
post kali nie nk bg pendapat kowt...
tgk..dah nk berceramah pulak~
bkn ape..geram je tgk perangai segelintir bdk2 perempuan yg ada kt sekeliling aku nie..
nk lembut bole..tapi biaQ la bertempat...

dah lama aku perhatikan kwn aku yg sorang nie...
agak merimaskan la jgk kowt...
nk lembut bole..tapi tlg la bertempat...
kalau dah dlm utan..ko nk berlemah lembut apanya lg??
nk tnjuk lembut time turun bukit??? jatuh tergolek baru tau...
nk pegang2 tngan time pnjat bukit?? jatuh tersembam baru tau...
agak rimas bila dia ada kt sblah...
aku nie bkn la jenis yg terlampau lembut mcm tu...tlg la jgn buat aku geram tgk manusia mcm tu...
mcm nk amik perhatian org plak...
silap sikit...takot..
bkn apa bnda pon...kalau semua org bole buat...ko pon bole buat...
cuba set dlm mind tu...
org dah pesan..kalau nk turun bukit tu...
pijak dgn penuh yakin..nie nk pijak pon mcm ada duri nk cucuk kaki...
alahai....perempuan~
bila org ckp perempuan lemah..tau nk marah...
cuba kuatkn sikit mental fizikal tu...biaQ bdk2 laki tgk kita bole buat apa yg depa2 buat...
nie..suma nk org tlg...
aish..rimas phm~
td..tetiba nk nangis..sebab...bdk laki ckp kt dia...LEMBUT SNGT...
dah memang betul kn??? so..apa nk dipertikaikn lg??
pstu menangis depan lelaki..
alahai....tlg laa!!!!
nmpk sngt lemah...tu bkn lembut...tu LEMBIK!!!!
aku paling pntang bila nmpk perempuan menangis depan lelaki...
mcm nmpk sngt kita lemah...menangis xdak sebab...
nk touching2 lebih plak...dah memang betul...
aku pon takut jgk tapi xdak la nk nangis2...
buat2 cool sudeh...bila kita yakin suma bnda setle la weyh...
org laen suma sebuk pujuk dia..aku tgk je...
sbb aku menyampah...yg geram sngt2 tu...
dia bole jwp kt bdk laki tu...
yg perempuan nie memang di kurniakn ALLAH dgn sifat lemah lembut...
MEMANG!!!
tapi...biaQ la lembut itu bertempat...
jgn la time kita kena ganas..still nk lembut jgk...
keje apa nk jd kalau mcm tu...
kalau nk lembut2 jgn cebur dlm xtvt yg mcm ala2 ganas gitu..
amik je tarian ke...ddk dlm bilik dgQ ceramah ke...ok!!

p/s = tlg la ubah persepsi tu...sakit telinga dgQ...biaQ nmpk ganas tapi still ada kelembutan...